20 d’abr. 2011

Setmana Santa 2011 a Valladolid (3a part)



El dimarts, 19 d'abril, pel matí hem estat fent el gandul... A migmatí he preparat llenya amb l'abuelito per després encendre un foc i per dinar hem fet una sardinada a la barbacoa del bisabuelo Andrés.


Per la tarda, hem anat a fer una volta per Peñafiel i hem visitat el castell de la ciutat, que té forma de vaixell. Trobareu més fotos del castell de Peñafiel al següent àlbum Picasa.


Després hem visitat la ciutat i hem estat al Coso, que és com una plaça de braus, però que les parets de les cases fan de tancat i les portes de les cases de "burladeros" on la gent es poc amagar si s'apropa el bou. També recorda una mica els corrals de Castellà on es feien representacions teatrals en l'època de Cervantes i dels altres autors del Segle d'Or.


Hem acabat en un parc infantil a la vora del riu Duratón, que és un afluent del Duero, i que creua Peñafiel.


Avui dimecres, 20 d'abril, ha estat plovent pel matí i ens ha trencat el pla previst, doncs volíem anar a Olmedo, a veure Pasión Mudejar, una mena de Catalunya en Miniatura però dedicada als edificis de l'època mujedar de Castella i Lleó. Ens hem quedat a casa pintant ous de pasqua.


Quan he acabat de pintar els ous he estat jugant una estona amb la meva germaneta Teguise, i també l'he estat emprenyant una mica...


Després de dinar hem anat a la tieta Elena a l'estació del Nord de Valladolid, doncs venia en tren des d'Avila, on havia arribat ahir amb el Carlos. Jo m'he acostumat a anar als seients del darrera de tot, amb la meva cadireta.


De tornada a la casa de l'abuelito Andrés, he estat jugant amb dos veïns petits del voltant, els germans Diego i Dani. Hem fet una casa (tenda de campanya) pels cargols que han recollit després de la pluja.


Per la nit, l'abuelito Andrés, l'abuelito Domingo i el pare han sopat "un chuletón" a la planxa abans de veure el partit de la final de la Copa. Jo he sopat una crema de verdures d'en Popeye, que em va donar molta força.

1 comentari:

Sílvia ha dit...

Jan i Teguise... esteu guapísssssssims! petonets